RÄKCOCTAIL

Här en läcker och god förrätt som är supergod och ser väldigt välkomnande ut om man
redan har den placerad på matbordet när gästerna kommer.

INGREDIENSER

  • 500 g stora räkor
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 citron
  • 2 hg tinade frystaärtor
  • 0,5-1 hg löj- eller stebitsrom
  • 0,5 bunt gräslök
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 bunt dill
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Skölj sallad, skär tomater i klyftor och ta bort kärnorna.

Skär avokadon i stora tärningar, lägg tärningarna i en skål och vänd ner rivet citronskal och citronsaft.

Gör en dressing av hackad gräslök, crème fraîche och dijonsenap och smaka av med salt och peppar.

Skär salladen i små bitar och blanda med tomatklyftor, avokado, ärtor salt och peppar.

Lägg upp salladen i cocktailglas och lägg räkorna monterde på glaskanten. Garnera med färsk dill och en klick rom.