RÄKCOCTAIL
Här en läcker och god förrätt som är supergod och ser väldigt välkomnande ut om man
redan har den placerad på matbordet när gästerna kommer.
![](https://62798e5fc1.clvaw-cdnwnd.com/cc915a38e5fade3a6d144dd0b5b9d76c/200000282-0c68d0c68f/R%C3%A4kcoctail.jpg?ph=62798e5fc1)
INGREDIENSER
- 500 g stora räkor
- 2 st hjärtsallad
- 2 tomater
- 1 avokado
- 1 citron
- 2 hg tinade frystaärtor
- 0,5-1 hg löj- eller stebitsrom
- 0,5 bunt gräslök
- 1 dl crème fraîche
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 bunt dill
- salt och peppar
![](https://62798e5fc1.clvaw-cdnwnd.com/cc915a38e5fade3a6d144dd0b5b9d76c/200000283-4b0644b066/R%C3%A4kcoctail%202.jpg?ph=62798e5fc1)
GÖR SÅ HÄR
Skölj sallad, skär tomater i klyftor och ta bort kärnorna.
Skär avokadon i stora tärningar, lägg tärningarna i en skål och vänd ner rivet citronskal och citronsaft.
Gör en dressing av hackad gräslök, crème fraîche och dijonsenap och smaka av med salt och peppar.
Skär salladen i små bitar och blanda med tomatklyftor, avokado, ärtor salt och peppar.
Lägg upp salladen i cocktailglas och lägg räkorna monterde på glaskanten. Garnera med färsk dill och en klick rom.