PARMESANBAKAD LAX
PÅ EN BÄDD AV SPENAT

Fantastiskt god, lyxig och lättlagad rätt som även passar toppen att laga till många gäster!


INGREDIENSER

4 port

  • 800 g laxfilé
  • 200 g färsk spenat (eller mer, beroende på hur stor formen är)
  • 1 purjolök 
  • 5 dl mellangrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 200 g riven parmesan


FEBRUARI 8, 2015  

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skölja spenaten och ta bort grövre stjälkar. Låt den rinna av och lägg den i en ugnsfast form. Det ska se ut som att det är alldeles för mycket spenat, då är det lagom! Skiva purjolöken och strö över spenaten.

Ta fram laxen och ta bort skinnet om det inte redan är borttaget (det går förstås att ha skinnet kvar, men jag föredrar att ta bort det så det blir lättare att ta och komma åt spenaten). Salta och peppra.

Häll grädden i en kastrull och smula ner buljongtärningen, salta och peppra. Låt puttra upp och smaka av. Häll gräddkoket över laxen och avsluta med att strö över rikligt med parmesan.

Ställ in laxen i ugnen och baka den i ca 20 minuter tills den är klar, tiden variera beroende på hur tjock laxen är, samt på ugn.

Klart att servera med en god pasta! Lovely!!