PEPPARSÅS

Ja alltså gillar du pepparsås så är detta shut up-såsen! Servera till oxfilé eller kanske till kyckling med en krispig sallad till, så gott!!


INGREDIENSER

  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl kalvfond (utblandad med vatten)
  • 1 tsk socker
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk cognac
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk ljus soja
  • 2 krm salt

GÖR SÅ HÄR

Mortla pepparkornen rätt fint, och finhacka schalottenlöken. Hetta upp en panna/kastrull och fräs löken några minuter så den blir fint genomskinlig. 

Tillsätt tomatpuré och peppar och låt fräsa ihop någon minut till. Tillsätt fonden/buljongen och låt koka upp innan du tillsätter grädde, socker, soja, senap, rött vin och cognac. 

Låt puttra ihop minst 20 minuter eller tills såsen har fått en fin konsistens och smaka av med salt. Klart!


Klicka här och börja skriva. Commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate.