ÖRTHOLLANDAISE

Så njutbart med en god hollandaise som ju faktiskt är väldigt enkel att göra. Krydda med de örter du själv tycker är goda, i det här fallet blev det oregano, lite mynta och salladslök. Det här är ett lite annorlunda recept med grädde, men ljuvligt gott!!

INGREDIENSER

  • 75 g smör
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl grädde
  • Citronsaft från en citron
  • Örter av smak, här oregano & lite mynta
  • Salt & peppar
  • 1 st salladslök

GÖR SÅ HÄR

Förbered ett vattenbad för att göra såsen i och lägg sedan i smör, äggulor och grädde i en kastrull som du har i vattenbadet. Rör, rör, rör hela tiden tills dess att såsen tjocknar och smaka sedan av med citronsaft, salt och peppar. 

Blanda ner de färska örterna och salladslöken, klart!! 

Såsen mår bara bra av att stå en stund men var jätteförsiktig om du ska värma den igen och rör, rör, rör. Den går alldeles utmärkt att servera rumstempererad.