MIN BÄSTA SKAGENRÖRA

Skagenröra är ju bara en underbart god klassiker som kan göras på mängder av olika sätt, och det bästa är att
du kan ta mer eller mindre av just det du tycker bäst om. Själv älskar jag den extra fylliga smak som
färskriven pepparrot ger i detta recept, förstås blandade med hela fina räkor. Galet gott!!

INGREDIENSER

4 port

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 liten röd lök, finhackad
  • 1-1,5 msk färskriven pepparrot (kan uteslutas)
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 tsk saft av citron
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skala räkorna och ställ åt sidan. Blanda majonnäs, crème fraiche och citron. Riv pepparrot och finhacka dillen och blanda ner i röran.

Eftersom smaken är olika gällande hur torr eller rinnig skagenröran ska vara, lägg räkorna i en bunke, tillsätt den finhackade rödlöken och blanda ner så mycket av majonnäsröran som du vill ha om du inte vill ha allt. Smaka av med lite salt och peppar. Klart!

Servera på en skiva rågbröd eller smörstekt ljust bröd och garnera vackert men en dillvippa och en skiva citron.