UNDERBAR TONFIKRÖRA I TORTILLABRÖD

Jamen alltså så otroligt både fräscht och gott! 
Den goda tonfiskröran tillsammans med de krispiga grönsakerna och picklad rödkål = underbar kombo!!

INGREDIENSER

2-4 port beroende på hur hungriga ni är

  • Tortillabröd,, storlek mindre
  • 2 avokador, skivade
  • bladsallad
  • 4 salladslökar i fina skivor

Tonfiskröra:

  • 1 burk fin tonfisk i vatten (funkar förstås med olja också)
  • 2 dl färskost (typ Philadelphia)
  • 1 msk teriyakisås
  • 1 lime

Picklad rödkål:

  • 1/4 huvud strimlad rödkål
  • 1 del ättiksprit (typ 2 msk)
  • 2 delar strösocker (typ 4 msk)
  • 3 delar vatten (typ 6 msk)

GÖR SÅ HÄR

Börja med att pickla rödkålen så att den är klar. Blanda ingredienserna till ättikslagen och värm upp i en kastrull, rör om tills sockret löst sig. Strimla rödkålen med mandolin eller med osthyvel, lägg i en bunke och blanda med ättikslagen. Ställ åt sidan.

Blanda färskost, tonfisk, teriyakisås och spetsa med limesaft. Smaka av och krydda med lite salt/peppar eller mer teriyakisås om du tycker att det behövs.

Servera genom att förbereda varsin fin tortilla, eller ställ helt enkelt fram fina skålar med picklad rödkål, avokado, sallad, salladslök och tonfiskröra och låt alla montera sin egen tortillarulle.

Härligt gott!