EN TOMATSALSA NÄR DEN ÄR
SOM ABSOLUT GODAST

Den här salsan är helt enkelt bara ett toppentillbehör till det mesta, superfräsch och blir lite rundare i smaken eftersom tomater och chili grillas i pannan innan. Hettan avgörs av antal chilisar, så bestäm själv om du använda 1 eller 4 stycken.

INGREDIENSER

  • 4-5 st tomater
  • 1-4 chilisar
  • 1 lime
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk socker
  • 1/2-1 kruka färsk koriander (mängd beroende på hur förtjust du är i koriander)
  • Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att rosta tomater och chilisar hela i en torr stekpanna. Du märker på vilken värme, men ungefär på medel, de ska inte bli brända men sakta mjukna i pannan och bli lite gyllenbruna om mosiga. Chilin blir klar mycket tidigare än tomaterna så ta av den tidigare (så den inte exploderar..), låt svalna lite och dra av skinnet. När tomterna känns klara, lägg dem tillsammans med chilin och låt svalna.

Grovhacka/dela lök och vitlök, skär bort kvisten på tomaterna och lägg i en mixer tillsammans med chili, pressad lime, socker och koriander. Mixa till önskad konsistens, lite större bitar eller mer slät, verkligen en smaksak och smaka av med salt och peppar. Det perfekta tillbehöret till typ allt är nu klart!!