DEN ONDES LJUVLIGA FRITTATA MED SPENAT & PARMESAN

Alltså bara helt enkelt en undebar variant av omelett som går att variera i en milion av varianter, men just denna är gjord på den ondes vis, magiskt god, enjoy;) Men för guds skull, ta INTE i handtaget på pannan, som jag gjorde...

INGREDIENSER

  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk olja
  • 5 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl färskriven Parmesan
  • 2 msk pinjenötter rostade
  • salt
  • peppar 

GÖR SÅ HÄR

Fräs spenaten i lite olja och krydda med salt och peppar, i denna variant hade jag även lite sparris i vilket blev fullkomligt jättegott.

Rosta pinjenötterna lätt under tiden.

Låt spenatblandningen svalna något och rör under tiden ihop ägg och vatten. Blanda sen ihop allt men sparar lite parmesan och pinjenötter för garnering senare.

Häll sedan upp blandningen i ugnsfast form eller panna. Panna är det snyggaste men glöm inte att inte ta i handtaget, vilket jag gjorde idag, resulterade i brännskada av rang..

Grädda i ugn ca 180 grader 30 minuter.

Pimpa omeletten med pinjenötter och parmesan, servera med gravad lax, en köttbit eller annat vad som helst, så gott!