MIN NORSKE FISKESUPPE

Njutbart!! Det här är verkligen en len fiskesuppe  som bara måste lagas med så fina smaker som charmar den hårdaste. 
Gör den bara!

INGREDIENSER

4 port

  • 2 morötter
  • 200 g potatis (4-5 st)
  • 1 fänkål
  • 1 purjolök
  • 25 g smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 500 g fiskfilé, hälften lax  och häften torsk
  • 2 msk finhackad färsk gräslök (funkar fint med fryst)
  • 2 msk finhackad färsk persilja (funkar fint med fryst)
  • 1 msk finhackad färsk dill (funkar fint med fryst)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • chiliflakes

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skära morötterna i slantar och potatisen i bitar eller skivor. Strimla fänkål och purjo. Smält smöret i en stor kastrull, tillsätt  grönsakerna och fräs i några minuter. Tillsätt nu grädde, vatten och buljongtärningar och låt puttra under lock i ca 15 minuter. Rör försiktigt om då och då och smaka av med salt, peppar och lite chiliflakes.

Skär fisken i bitar. Tillsätt alla fina örter till soppan, rör om och lägg ner fisken i soppan. Låt fisken sakta sjuda i 3-4 minuter till den är färdig. 

Servera soppan toppad med lite färska örter tillsammans med ett gott färskt bröd, eller kanske ett knaprigt vitlöksbröd.

Ljuvligt gott!