KALLRÖKT LAX MED PEPPARROTSCREME OCH KRISPIGA RÅGBRÖDSSMULOR
Så enkelt och så gott, helt enkelt en superbra förrätt!
INGREDIENSER
- 200 g kallrökt lax i skivor
Pepparrotscreme:
- 1 dl crème fraiche
- 1-2 msk färskriven pepparrot
- 1 tsk citronsaft
- salt och svartpeppar
Rågbrödssmulor:
- 1-2 skivor rågbröd
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
Till garnering:
- Några vackra blad
- 4-5 rädisor skuret i tunna skivor
DECEMBER 4, 2019
GÖR SÅ HÄR
Vispa ihop allt till pepparrotscremen så det blir fluffigt och gott, ställ svalt.
Sätt ugnen å 200 grader, smula rågbrödet i en bunke och blanda med olja och salt. Strö ut på bakplåtspapper och rosta i ugn ca 10 minuter.
Lägg upp lax lite vackert på tallriken, spritsa eller lägg upp lite sås, strö över de fina rågbrödssmulorna och garnera med färsk timjan, rädisor och kanske några vackra gröna blad.