KALLRÖKT LAX MED PEPPARROTSCREME OCH KRISPIGA RÅGBRÖDSSMULOR

Så enkelt och så gott, helt enkelt en superbra förrätt!

INGREDIENSER

  • 200 g kallrökt lax i skivor

Pepparrotscreme:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 msk färskriven pepparrot
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Rågbrödssmulor:

  • 1-2 skivor rågbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt

Till garnering:

  • Några vackra blad
  • 4-5 rädisor skuret i tunna skivor


DECEMBER 4, 2019  

GÖR SÅ HÄR

Vispa ihop allt till pepparrotscremen så det blir fluffigt och gott, ställ svalt. 

Sätt ugnen å 200 grader, smula rågbrödet i en bunke och blanda med olja och salt. Strö ut på bakplåtspapper och rosta i ugn ca 10 minuter. 

Lägg upp lax lite vackert på tallriken, spritsa eller lägg upp lite sås, strö över de fina rågbrödssmulorna och garnera med färsk timjan, rädisor och kanske några vackra gröna blad.