ASIATISK SUPERSOPPA MED LÖK,INGEFÄRA OCH CHILIINGEFÄRA OCH CHILI

Det här är en superfräsch soppa som dessutom är en dunderkur för kroppen, fullproppad med nyttigheter som
ingefära, vitlök och chili. Och förstås med andra underbara smaker från lime, citrongräs, sockerärtor och koriander. 
Så gott och sån boost att äta, 5 år yngre efter denna, check!

(Tur att den här soppan gör mig yngre så att jag snart får tillfälle att ta en ny och bättre bild:))

INGREDIENSER

  • 1 lter vatten
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk olja, typ rapsolja
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära, färsk, skivad
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 4 st limeblad
  • 1 st chili, röd
  • salt
  • 150 gram sockerärtor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 8 st champinjoner
  • 1 kruka färsk koriander

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skära den gula löken i smala klyftor och vitlöken i unna, tunna skivor. 

Fräs löken i olja i några minuter utan att det tar färg och tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad. Låt koka upp och skär under tiden citrongräs genom att ta bort den grövsta roten och sen finhacka resten. 

Kärna ur den röda chilin och skär den i supertunna skivor. Tillsätt det finhackade citrongräset och chilin till soppan och låt småkoka i ca 30 minuter.

Skär champinjonerna i tunna skivor och dela körsbärstomaterna i två delar. Skär sockerärtorna i två vackert sneda delar och grovhacka den färska koriandern.

Tillsätt champinjoner till soppan, låt puttra typ 3 minuter och tillsätt sedan sockerärtorna och tomathalvor och låt puttra i 2 minuter till. 

Häll upp soppan i en stor vacker skål eller servera i soppskålar. Toppa med den grovhackade koriandern. 

Njut av härliga smaker och passa på att känn dig känna dig både  frisk och sund just idag;) Eller servera med härliga varma mackor med massor av smakrik och god ost som passar att doppa i soppan.