PAPPA STURES HETA CURRYRÄKOR

Alltså pappa Stures heta curryräkor är ju verkligen en gammal klassiker som bara är så god! 
Han har lagat den till många kalas (även om han förnekar det) och den har genom åren varit en succé.  
Jag har kryddat till den lite, men lägg till eller ta bort kryddor efter smak. Och njut!

INGREDIENSER

4 stora portioner eller 6 mindre

  • 1 kg oskalad räkor el 400 g skalade
  • 2 gula lökar
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 tsk curry
  • 2 krm cayennepeppar eller sambal oelek
  • 2 msk ljus soya
  • 5 dl creme fraiche
  • vatten
  • smör att fräsa löken i
  • salt & peppar efter smak
  • en kruka persilja



GÖR SÅ HÄR

Börja med att finhacka löken och fräs den genomskinlig på låg värme, gärna en längre stund om du har tid. 

Höj sedan värmen något och tillsätt curry, cayennepeppar och tomatpuré. Låt fräsa ihop någon minut. 

Tillsätt resten, alltså crème fraiche, soya, vatten och smaka av med salt peppar. Låt gärna småputtra i typ 20 min och späd på med lite mer vatten om det blir för torrt. Smaka av och tillsätt mer curry eller annat som du känner att du vill ha mer av. Blanda ner hälften av persiljan och rör om.

Hit går det bra att förbereda, värm sen bara upp och tillsätt räkor och resten av den färska persiljan, låt det bli varmt. 

Servera med ris och en krispig sallad. Klart!!