UNDERBART KRÄMIG PASTA MED LÖVBIFF, CHAMPINJONER OCH PARMESAN

Det här är en himmelskt krämigt god pasta med massor av smak som känns sådär lite alldeles extra lyxig.
Den här rätten går ju att laga på miljarder olika sätt, varav ett par av dem kan att byta ut lövbiffen mot oxfilé eller kyckling. Enjoy!

INGREDIENSER

  • 400 g oxfilé
  • 1 röd lök
  • 200 g färska champinjoner, ca 10 st
  • smör att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk soja
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt och peppar
  • Massor med parmesan

GÖR SÅ HÄR

Strimla lövbiffen och stek den den snabbt i en klick smör.

Skär champinjonerna i skivor och rödlöken i klyftor. Fräs i pannan som du stekte lövbiffen i och tillsätt en klick smör. Fräs några minuter, hacka under tiden vitlöken och tillsätt till fräset. Fräs någon minut till och tillsätt buljong, vin, grädde, soja, dijonsenap. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. 

Låt såsen puttra i ca 10 minuter till en härligt krämig konsistens och tillsätt lövbiffen. Låt puttra ihop en stund och tillsätt en näve hackad persilja. Smaka av och servera tillsammans med en god pasta och toppa med riven parmesan och färsk persilja.

Succé utlovas!