MIN BÄSTA BEARNAISESÅS

Det här receptet räcker till ett helt kompani, men det är ju bara att halvera ingredienserna eller dela upp och göra
olika kryddningar så blir det grymt lyxigt! Eller helt enkelt bara äta väldigt mycket underbart god bearnaise.

INGREDIENSER

  • 6 äggulor
  • 500 g smör
  • 1-2 kvistar dragon
  • 8 vitpepparkorn
  • 4 schalottenlökar
  • 1 msk hackad persilja
  • ½ dl vinäger
  • 1 dl vatten



APRIL 19, 2015  

GÖR SÅ HÄR

Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull och låt svalna något.

Finhacka schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Låt blandningen få koka tills hälften av vätskan har kokat bort. När blandingen har kokat färdigt, sila ned vätskan i en ny kastrull.

Ställ sen den nya kastrullen i en större kastrull med varmt vatten, alltså i ett vattenbad. Tillsätt äggulorna en och en samtidigt som du vispar såsen så att den tjocknar. När alla äggulor är i kastrullen och såsen har fått en bra konsistens, ta bort kastrullen från vattenbadet.

Tillsätt sen det smälta smöret i en fin stråle samtidigt som du vispar såsen kraftigt. Forsätt vispa en stund till du fått en bra konsistens, alltså tjock och krämig!

Tillsätt därefter persilja och dragon, avsluta med att krydda såsen med salt och vitpeppar.

Underbart gott!