sv

KLADDKAKA MED VIT CHOKLAD & SAFFRAN

En underbart god kladdkaka med vit choklad med en dutt av saffran,
här serverad i ljuvlig kombination med en klick sötsyrlig hallongrädde.

INGREDIENSER

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 krm salt
  • 1 & 3/4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • florsocker att pudra över den färdiga kakan med

Servera gärna hallongråde till:

  • visgrädde 
  • hallon, färska eller frysta
  • vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

Börja med att smälta smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna. 

Grovhacka den vita chokladen och smält den i en skål i ett vattenbad.

Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, saffran, salt, ägg med den smälta chokladen och smöret. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.

Smöra och bröda en springform och häll i smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Låt kakan svalna och innan den ska serveras, pudra över lite florsocker och dekorera med det du tycker är fint.

Servera med en klick hallongrädde som du gör genom att helt enkelt vispa grädde och blanda med lite vaniljsocker och mosade hallon.

Klart att servera och njuta av!! 

Kakan går ypperkligt bra att göra dagen före och  låta stå svalt över natten, den blir nog faktiskt till och med godare då:)