CITRONTIRAMISU
En helt ljuvligt krämig och fräsch efterrätt som gärna serveras tillsammans med ett gott glas limoncello. Njutbart!!
INGREDIENSER
- 4 ägg
- 100 g strösocker
- 500 g mascarpone
- 2 citroner, zest och saft
- 1 dl vatten
- 4 msk limoncello
- 12 savoiardikex
- Myntablad att toppa med
GÖR SÅ HÄR
Börja med att separera vitor och gulor från äggen och lägg i olika skålar. I skålen med äggvitor, tillsätt hälften av sockret och vispa tills det blir så fast att det går att vända upp och ner.
Lägg nu äggulorna i en stor skål och tillsätt återstående socker. Vispa i några minuter eller tills det har tjocknat. Tillsätt mascarpone och vispa ihop så att det blitt slätt och fint. Riv zest från båda citronerna och blanda ner.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i mascarponeblandningen och rör försiktigt ner i mascarponeblandningen.
Häll 1 dl kallt vatten i ett glas eller liten skål och blanda ner citronsaft och limoncello.
Ta fram det du ska servera den fina Tiramisun i, antingen portionsglas eller en större form och börja bygga tiramisun. Lägg lite mascaroneblandning i botten, doppa ett savoiardikex snabbt i limoncellovattnet och lägg över blandnigen. Fortsätt varva kex och mascarponeblandning tills dess att glasen eller formen är full. Täck över med plastfolie och låt stå svalt i minst några timmar innan du ska servera den. Tiramisun står gärna i kylen under natten, vilket ju är toppen om du vill förbereda den dagen innan
Ta fram ur kylen, toppa med en kvist mynta och servera. Magiskt gott!