sv

FRANSK TOMATPAJ

En helt ljuvligt god tomatpaj som blir sådär gott söt när tomaterna rostas i ugnen. Den passar utmärkt bara som den är, kanske med en god sallad till, men är också ett ypperligt gott tillbehör till kött eller kyckling. Underbart god helt enkelt!

INGREDIENSER

  • 1 rulle pajdeg, smördeg eller hemmalagad deg
  • 5 tsk dijonsenap
  • 200 g riven mozzarella
  • 250 g tomater
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • Chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 dl färsk basilika

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skära eller hyvla zucchinin i tunna skivor, enklast tycker jag är att hyvla med en osthyvel. Fräs skivorna i lite olja så att de vattnar ur, salta, peppra och strö över lite chiliflakes. 

Skär tomaterna i tunna skivor.

Klä en form med pajdegen och bred ut senapen på botten. Riv mozzarellan och strö över och bred ut lite basilikablad över osten.

Lägg nu på de fina zucchiniskivorna, salta och peppra och häll över balsamicon. Placera ut tomatskivorna lite fint på toppen av pajen.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Klar att severa och njuta av! 

Tips på sås att servera till är den magiskt goda vitlökssåsen som du hittar här: Magi i en vitlökssås