KYCKLINGSPETT I SAFTIG MARINAD
Dessa grillade kycklingspett blir verkligen goda, marinaden ger både en supervacker färg och förstås härlig smak.
Även ett gäng halloumibitar fick sig ett dopp i marinaden och de blev magiskt goda!
INGREDIENSER
4 pers
- 4 st kycklingfiléer (eller andra kycklingbitar)
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 1/2 msk flytande honung
- nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till marinaden och rör ihop.
Putsa kycklingfiléerna och skär i 2-3 cm stora bitar.
Lägg i marinaden och låt marinera så länge som möjligt, gärna över natten, men minst i 30 minuter.
Grilla på grillen eller i ugn och servera med härliga tillbehör, på bilden serverade med melon- och fetaostsallad, grekisk sallad, bulgursallad, halloumispett och souvlaki. Ljuvligt!!