sv

KRÄMIG KYCKLING MED
GRÄDDE OCH SWEET CHILI

Den här kycklingen är verkligen en krämig smaksuccé, förstås om du tycker om sweet chili. Kombinationen av sötma och hetta som blir krämigt mild av grädden är verkligen så god! Servera gärna med ris och en krispig sallad och njut! 

INGREDIENSER

  • 500-600 g kycklinginnerfilé
  • ca 10 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • smör till stekning
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sambal oelek (ta mindre om du inte vill ha hetta)
  • salt & peppar

Till servering

  • färsk timjan att toppa med
  • ris
  • fräsch, krispig sallad

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skära champinjonerna i tunna skivor och fräs en stund i en stekpanna tills de har "vattnat ur" och lägg dem åt sidan. Strimla paprikan och skär löken i båtar och fräs på i en klick smör tills de blivit lite mjuka. Tillsätt champinjonerna och låt fräsa med en stund, salta och peppra.

Ta nu fram de fina kycklinginnerfiléerna och salta och peppra dem runt om. Fräs på dem i en klick smör i en stekpanna tills de får fin färg, de behöver inte vara genomstekta eftersom de snart ska puttra vidare i ugnen. Lägg filéerna i en ugnsfast form och sprid ut grönsaksröran över dem.

Häll grädden i en skål och vispa ner sweet chilisås och sambal oelek.  1 tsk sambal oelek kan låta mycket, men passar fint till grädden och den söta sweet chilin, men ta mindre eller välj bort helt om du inte vill ha någon hetta alls. Vispa någon minut med handvisp så såsen blir lite fluffig (men absolut inte tjock), salta och peppra, smaka av och när du är nöjd och häll såsen över kyckling- och grönsaksblandningen.

Sätt ugnen på 220 grader, ställ in kycklingen och låt gå i ca 20 minuter, lite beroende på ugn som alltid. När den har fått vacker färg, ta ur ugnen, låt vila lite och toppa med några kvistar timjan.

Servera med ris och kanske en krispig sallad, magiskt krämigt och gott!