LJUVLIG GRYTA MED HALLOUMI,
SPENAT OCH PAPRIKA MED
EN SPICY TOUCH AV INDIEN

Det här är en en supehärlig gryta med huvudkomponenterna halloumi, paprika, tomat och spenat med en indisk smaktouch, helt enkelt supergott! Givetvis går halloumin att byta ut mot kyckling, kom bara ihåg att salta lite extra i så fall. Enjoy!

INGREDIENSER

4 port.

  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk garam masala (enklast är att köpa färdig i kryddhyllan)
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 dl vatten
  • 1 burk körsbärstomater (eller andra krossade på burk,men körsbär tycker jag är godast)
  • 2 1/2 dl mellangrädde (egentligen vispgrädde, men valfritt;))
  • 1 påse färsk spenat typ 200g
  • 2 förp halloumiost
  • olja till stekning
  • salt & peppar efter smak

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skiva purjolöken, dela paprikan i fina bitar, hacka eller riv vitlöken och till sist riv ingefäran. 

Värm en panna med olja och fräs grönsakerna sakta på mellanvärme. Tillsätt tomatpuré, sambal och garam masala och fräs en minut, tillsätt sedan tomater och vatten. Låt puttra sakta i 10 minuter, späd med mer vatten om det behövs. 

Tillsätt grädde, låt puttra i ca 5 min till. Tillsätt spenaten och rör runt. Dela halloumin i mellanstora bitar och fräs dem gyllenbruna i en stekpanna. När de är klara, rör ner i grytan och låt småputtra någon minut.

Klart!!