sv

POCHERADE ÄGG

Alltså det är ju något med pocherade ägg som bara känns så lyxigt. Kanske är det för att det verkar vara komplicerat att göra, men det är verkligen inte det. Släng ihop några enkla ingredienser med lite kärlek och voila, pocherade ägg! Servera som topp på en god koreansk bulgogi, en soppa, pyttipanna eller kanske på en ägg Benedicte eller Florentine. Pocherade ägg är ett superfint tillbehör till de mesta helt enkelt!

INGREDIENSER

  • 4 ägg
  • 1 dl ättikssprit
  • 1 dl vatten
  • Salt

GÖR SÅ HÄR

Blanda ättikssprit och vatten i en skål och kläck sedan ner äggen ett i tagen med minst 40 sekunders mellanrum så att de inte slinker ihop.

(jag tycker att det kan vara lite krångligt med 4 ägg, så jag brukar dela upp dem i 2 omgångar, men det är verkligen en smaksak)

Låt vila i 5 minuter.

Koka upp vatten i en kastrull med några nypor salt och när vattnet kokar, sänk temperaturen så att vattnet sjuder, det ska inte koka!

Häll ner äggen tillsammmans med ättiksvattnet och sjud i 3 minuter.

Lyft försiktig upp dem med en hålslev (om du har, ta annars en slev eller liknande) och lägg dem i en skål eller kastrull med kallt vatten, gärna med isbitar så att kokningen stannar av snabbt.

Klart att servera dina magiska pocherade ägg!