LAXBURGARE MED SKAGEN
Enkelt att laga och supergott! Servera med den goda skagenröran, ett gott stekt bröd,
fina salladsblad, tomater, gurka och skivad salladslök.
INGREDIENSER
Laxburgare:
- 500 g laxfilé
- 1/2 purjolök
- 1 litet ägg
- salt
- peppar
- chiliflakes (valfritt)
- smör till stekning
Enkel skagen:
- 500 g räkor
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 2 msk hackad dill
- salt, peppar och kanske några droppar citron
FEBRUARI 21, 2015
GÖR SÅ HÄR
Hacka laxfilé och purjolök mellanfint och blanda med ägget och kryddorna. Forma till 4 burgare och ställ åt sidan.
Skala räkorna och blanda med creme fraiche, majonnäs, dill och smaka av med salt, peppar och kanske några droppar citron.
Stek burgarna i smör i ungefär 4 minuter på varje sida. Servera med stekt eller rostat bröd, grönsaker och skagenröra. Gott!