LAXBURGARE MED SKAGEN

Enkelt att laga och supergott! Servera med den goda skagenröran, ett gott stekt bröd,
fina salladsblad, tomater, gurka och skivad salladslök.

INGREDIENSER

Laxburgare:

  • 500 g laxfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1 litet ägg
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes (valfritt)
  • smör till stekning

Enkel skagen:

  • 500 g räkor
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • salt, peppar och kanske några droppar citron


FEBRUARI 21, 2015  

GÖR SÅ HÄR

Hacka laxfilé och purjolök mellanfint och blanda med ägget och kryddorna. Forma till 4 burgare och ställ åt sidan.

Skala räkorna och blanda med creme fraiche, majonnäs, dill och smaka av med salt, peppar och kanske några droppar citron.

Stek burgarna i smör i ungefär 4 minuter på varje sida. Servera med stekt eller rostat bröd, grönsaker och skagenröra. Gott!