KRÄMIG KYCKLING MED SOLTORKADE TOMATER, SPENAT OCH PARMESAN

Den här kycklingen är en av mina absoluta favoriter, den är så smakrik men ändå len, en liten dröm helt enkelt.
Servera med en god pasta och massor av parmesan. Underbart gott!

INGREDIENSER

4 port

  • 8 kycklinglårfiléer, urbenade
  • svartpeppar, nymalen
  • salt
  • smörklick till stekning
  • olja till stekning
  • 10 soltorkade tomater, i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 röd chili
  • färsk spenat
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl parmesanost, fint riven
  • 10 körsbärstomater
  • färsk basilika
  • en god pastasort som tillåter såsen att krypa in

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skölja av och putsa kycklingen. Bryn några kycklinglår i taget i en klick smör och lite olja i en stekpanna på medelvärme tills den får vacker färg runt om. Salta och peppra och lägg över i en gratängform.

Strimla de soltorkade tomaterna, finhacka vitlöken och chili. Fräs i stekpannan några minuter tills det ser fint ut och blanda ner timjan, oregano och spenat. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra upp, tillsätt parmesanosten och låt allt sjuda ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Häll såsen över kycklingen och grädda i ugn i 15 minuter på 180 grader i varmluftsugn (200 grader i vanlig ugn).  Dela under tiden körsbärstomaterna i halvor och koka din goda pastasort.

När kycklingen gått klart i ugnen, lägg över tomaterna i formen och toppa med färsk basilika. 

Servera med pastan och lite extra riven parmesan. Underbart gott!