CURRYDOFTANDE KYCKLINGGRYTA
MED EN TOUCH AV APELSIN 

Det här är en underbart god gryta, förutsatt att du gillar curry förstås. Bli inte rädd för att det står apelsin i receptet, det ger bara en härligt god touch av sötma som gifter sig perfekt med både kyckling och curry.  Servera med ett gott ris och en fräsch sallad.  

INGREDIENSER

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att putsa kycklingfilén och skär den i bitar.
Skär paprikan i bitar och skala och skär löken i klyftor. 

Bryn kycklingen i smöret i en gryta utan att den blir genomstekt. Tillsätt paprika och lök, rör runt och tillsätt curry och paprikapulver. Låt allt fräsa i ca 3-4 minuter. 

Tillsätt nu grädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar. Låt allt puttra på svag värme i åtminstone 10 minuter, smaka av under tiden. Låt gärna grytan vila en bra stund innan det är dags att servera så att smakerna får landa.  Kan tipsa om att den nästan smakar ännu bättre dagen efter.

Servera med ett gott ris och en fräsch sallad.  Klart!