KRÄMIG SCHWEIZERNÖT MED
VANILJGLASS OCH BLÅBÄR

Herregud vilken magiskt god dessert, schweizernötscremen blir nästan lite kolaaktig och eftersom den serveras ljummen gifter den sig magiskt bra med glassen som smälter lite och som toppas av färska blåbär och rostade hasselnötter. Gudagott i sin enkelhet!
(superdåliga bilder dessvärre, men det är ju å andra sidan en bra anledning att snart laga den igen:))

INGREDIENSER

4 port

  • 250 g schweizernötschoklad
  • 1,5 dl kaffegrädde 
  • 0,5 tsk vaniljsocker 
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade och hackade 
  • vaniljglass, ett par kulor per person
  • en ask blåbär

GÖR SÅ HÄR

Dela/hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål.

Häll grädde och vaniljsocker i en kastrull och koka upp. Häll den varma vaniljgrädden över chokladbitarna under omrörning till den blir till en fin crème.

Häll upp chokladcrèmen i fina glas, toppa med glass, hasselnötter och blåbär. Servera direkt och bara njut!!