sv

GRÖNKÅLSPAJ MED VALNÖTTER

Detta är en SÅ god paj som passar lika bra till julbordet som till en helt vanlig middag,
servera med en fräsch sallad och förstås en god dressing till, underbart gott!!

INGREDIENSER

  • pajskal (köp färdigt eller gör eget)
  • 250 g färsk grönkål
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 3 dl riven cheddarost
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mellangrädde (eller vispgrädde)
  • salt
  • svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

Börja med att skära grönkålen grovt, jag brukar ta bort den tjockaste delen av "stammen". Koka ett par minuter i saltat vatten och låt den sedan rinna av. Skär rödlökarna i tunna skivor och riv cheddarosten. Hacka valnötterna grovt.

Fräs rödlök och grönkål i olja i en panna tills löken blir glansig och fin, salta och peppra.

Häll ägg och grädde i en skål och vispa ihop, salta och peppra. Vill du ha lite mer drag i pajen så addera lite chiliflakes eller sambal oelek.

Klä pajformen med din pajdeg, lägg i grönkålsblandningen och toppa med riven ost. Häll över äggblandningen och toppa med de grovhackade valnötterna.

Sätt in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.

Klart att servera och magiskt gott tillsammans med en god sallad och förstås med en god dressing till. (Tips på god dressing till är "Magi i en vitlökssås" som du hittar här)