VÄSTERBOTTENSNURROR MED HASSELNÖTTER

Fantastiskt goda drinktilltugg som är enkla att göra, går att förbereda och dessutom är supersnygga att ses på. 

Den perfekta snitten helt enkelt!

INGREDIENSER

ca 20 st snurror

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 paket/rulle färsk kyld smördeg
  • 2 dl riven västerbottenost (eller annan smakrik ost)
  • salt
  • peppar

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 225°C.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, låt dem svalna och hacka dem ganska så grovt.

Rulla ut smördegen och fördela riven ost och nötter jämnt på degen, krydda med salt och peppar. Rulla nu ihop smördegen från kortsidan så att det blir en fin rulle. Hit går ypperligt att förbereda och lägg då bara in rullen i kylen. Skär sedan rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen 8- 10 minuter tills de blir vackert gyllenbruna. Låt svalna på galler och servera på ett vackert fat.