SOJAMARINERAD LAX MED SESAMBROCCOLI
Så underbart krispigt och gott recept med härliga smaker!
INGREDIENSER
- 600 g laxfilé
- 50 g färsk ingefära
- 1 dl ljus soja
- 3 tsk honung
- 1-2 broccoliknippen
- 4 klyftor vitlök
- 1 msk sesamolja
- 3 msk sesamfrön
- salt
- olja till stekning
APRIL 17, 2015
GÖR SÅ HÄR
Riv ingefäran och blanda med soja och honung och lägg på en tallrik eller liknande. Lägg laxen i blandningen och låt marinera under tiden du förbereder det andra.
Skär broccolin i buketter och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.
Stek vitlöken i matolja på hög värme och tillsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.
Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
Servera laxen med sesambroccoli och ris.