sv

PARMALINDAD KYCKLING MED
FÄRSKOST, SALVIA & BRYNT SMÖR

En ljuvligt god kyckling med massor av smak och som du kan fylla med precis det du tycker bäst om, eller som den här med en god färskost med vitlök och örter och några salviablad. Servera med en god pasta i brynt salviasmör och ugnsbakade tomater.

INGREDIENSER

  • 3-4 kycklingfiléer, beroende på storlek (eller hur hungriga;))
  • Ett stort knippe färsk salvia
  • 150-200 g färskost, typ vitlök & örter
  • 150 g smör
  • Salvia, salvia, salvia
  • Salt
  • Färskmalen peppar



GÖR SÅ HÄR

Börja med att göra i ordning kycklingen genom att först dela den på hälften (tänk som en delad, tunnare filé) och sen en gång till men på längden. Eller egentligen gör som du vill, det beror p´å storlek på kycklingen och hur stora bitar du vill ha förstås)

Bred ut färskost på ena halvan av kycklingen och lägg på några några salviblad, salta och peppra . Lägg över den andra halvan och ta sen  en fin skiva av parmaskinka och linda runt, liksom paketara in  filén. Kanske ta en parmabit till, det beror lite på storlek på kycklingen helt enkelt, det viktigaste är att skarven är nedåt/underst.

Lägg kycklingen i en form och skjutsa in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

Under tiden så koka pastan och bryn smöret. När smöret är brynt, och doftar så där nötigt ljuvligt gott, lägg i ett knippe salviablad, salta, peppra och blanda ner pastan. Servera tilllsammans med ugnsbakade tomater (typ romanticatomater, en skvätt olivolja, salt och peppar i ugnen)

Alltså på riktigt så GALET GOTT!!