PAJ MED TVÅ SORTERS TOMAT OCH FETAOST

En underbart god paj med mycket smak från tomater och fetaost, förstås tillsammans med rödlök, spenat och timjan.

INGREDIENSER

  • Pajdeg, gör egen eller köp en färdig
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 150 g fetaost
  • 200 g fryst spenat (eller 500 g färsk)
  • 1 rödlök
  • 4-5 st soltorkade tomater
  • 10-12 körsbärstomater
  • en klick smör att steka i
  • 100 g riven ost
  • salt
  • peppar

GÖR SÅ HÄR

Klä pajformen i den pajdeg som du har valt.

Skär rödlök i tunna klyftor och bryn sakta i en klick smör i ca 3-5 minuter. Den ska inte ta färg, utan bara bli vackert glansig.

Pressa vätskan ur spenaten och dela ut i pajformen, tillsätt den fina rödlöken. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och fördela över pajen.

Blanda ihop crème fraiche, ägg och dijonsenap och rör ihop till en jämn smet.  Dra av blad från ett par timjankvistar och rör ner i smeten, smaka av med salt och peppar.

Häll smeten över spenat och rödlök i pajformen. 

Skär fetaosten i bitar och dela cocktailtomaterna i två delar. Tillsätt fetaost och tomater till pajen och toppa med riven ost.

Grädda i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.

När pajen är vackert gyllene, låt svalna lite och toppa med massor av färsk timjan. Servera med en härlig sallad och ett gott bröd.

Whoop vad gott!!