PASTA MED EN LJUVLIG SMÖRSALVIA SERVERAT MED GRILLADE TOMATER OCH MOZZARELLA

Här är den kompletta pastarätten! Är bara vansinnigt gott och som en extra bonus dessutom superlätt att laga, grymt gott!!

INGREDIENSER

  • Färsk god pasta, gärna fylld eller gnocchi
  • Ett stort knippe/kruka salvia
  • 50 g smör
  • Salt & svartpeppar
  • Ev lite svamp till, typ kantareller, ostronskivling eller shitake
  • Parmesan till servering
  • Grillade tomater med mozzarella:
  • Cocktailtomater eller liknande, gärna på kvist
  • Mozzarella
  • Olja
  • Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Bryn smöret i en traktörpanna, det ska bli lite nötigt ljusbrynt och tillsätt salviabladen. Låt dem fräsa med ett par minuter, peppra lite efter smak och blanda i pastan eller gnoccin. Klart! Servera gärna med en god salami till och förstås den varma salladen nedan. Om svamp till, stek den och låt fräsa med en stund eller blanda bara i på slutet. Servera med en god hyvlad parmesan och sallad och/eller köttbit.

Vill du göra tomaterna till, lägg dem med kvisten kvar i en ugnsfast form och pensla med olja och smula över mozzarellan. Kör in i ugnen ca 10 min på 200 grader, när de börjar se färdiga ut, ta ut, salta med ett gott salt, peppra och strö basilka över.

Njut!!