MIN KRÄMIGASTE POTATISSALLAD

Potatissallad kan förmodligen göras på lika många sätt som det finns människor på jorden, men det här är ett
riktigt gott ganska klassiskt recept där du förstås kan tillsätta just de grönsaker och kryddor som du gillar bäst. 
Laga och servera med goda korvar, ett par skivor rostbiff eller kanske ett gäng grillad avokados.

INGREDIENSER

4 port, minst

  • 12-15 färskpotatisar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1-2 dl majonnäs (godast med 2 dl;))
  • 1,5 msk fransk senap
  • 1 röd lök
  • ett knippe gräslök
  • ett knippe rädisor
  • 1 msk kapris (valfritt)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skrapa färskpotatisen och koka den i saltat vatten så att den blir precis klar. Alltså håll stenkoll på att den inte blir överkokt, utan har sin fasta konsistens kvar, tänk al dente.

Blanda crème fraiche, majonnäs och senap i en skål. Salta och peppra och smaka av. Krämen ska gärna smaka ganska mycket eftersom potatisen som kommer i sen tar en hel del av smaken. Skiva rödlök och rädisor, klipp gräslöken och rör ner i krämen. Blanda med kapris om du vill ha det i, vilket är fantastiskt gott. När potatisarna har svalnat, skär dem i bitar och blanda med allt annat. Smaka av igen och när den är god, garnera lite fint med rädisor och gräslök. Klart!