sv

UNDERBAR BOWL MED RIS
OCH KRÄMIG TONFISKRÖRA

Det här är verkligen en härlig bowl med sina njutbara asiatiska smaker och med en underbart god, het tonfiskröra.
 Gör den bara och kombinera med vilka tillbehör som helst!!

INGREDIENSER

4 port

  • 4 dl sushiris
  • 5 dl vatten

Tonfiskröra:

  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 2 dl majonnäs
  • 4 salladslökar
  • 3 tsk sriracha
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja

Bowltillbehör:

  • några krispiga, vackra salladsblad
  • 1 morot
  • ett knippe rädisor
  • 1/2 gurka
  • 2 avokado
  • 2 msk sesamfrön

Dressing:

  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att skölja och koka riset enligt anvisningar på paketet eller i ca 20 minuter. Koktid beror lite på hur du kokar det, men smaka av ett litet riskorn då och då så att det inte blir överkokt.

Tonfiskröra:

Blanda ihop majonnäs, sriracha, sesamolja och japansk soja i en skål. Häll av vattnet från tonfisken och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Skär salladslöken fint och dela upp de vita och gröna skivorna (enklast om du delar dem innan du börjar skiva dem). Blanda ner salladslök och tonfisk i röran, smaka av och tillsätt mer av det du eventuellt saknar (vilket du garanterat inte kommer att göra;)).

Dressing:

Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.

Bowltillbehör: 

Skala moroten och hyvla den sen med en potatisskalare i långa vackra strimlor. Skär gurkan i lite tjockare skivor och dela i 3-4 bitar. Skiva eller klyfta rädisorna. Kärna ur och skiva försiktigt avokadon.  

Montering.

Äntligen dags att plocka ihop bowlen, så starta med det ljumma eller avsvalnade riset i botten på en djup portionsskål. Placera sedan salladsblad, gurka, rädisor, morotsstrimlor och avokado. Lägg tonfiskröran lite vackert i mitten och avsluta med att strila lite dressing över och toppa med vackra sesamfrön. Klart att servera!