PANERAD RÖDSPÄTTA MED
FRÄSCH REMOULADSÅS

En magiskt god klassiker som bara måste lagas!! Gott, enkelt och faktiskt ganska nyttigt.

INGREDIENSER

4 port

Rödspätta:

  • 600-700 g rödspättafiléer
  • mjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd

Fräsch remouladsås:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk hackade pickles
  • 2 msk hackade kapris
  • 1-2 tsk fransk senap
  • Några droppar citron efter tycke och smak
  • Gräslök eller dill, ett knippe
  • Salt och peppar

Tillbeör

  • Potatis
  • Ärtor
  • Dill
  • Citronklyftor


FEBRUARI 8, 2015  

GÖR SÅ HÄR

Remouladsås:

Det här är verkligen en toppenvariant av remouladsås eftersom den inte är så väldigt fet, utan snarare väldigt fräsch, vilket passar bra till det panerade rödspättan. 

Remouladsåsen som förstås går att förbereda lång tid innan det är dags att äta, den blir bara godare av att vila till sig i kylen. 

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av, klart!

Rödspätta:

Panera filéerna genom att först vänta dem i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.

Hetta upp en stekpanna och stek spättorna ett par minuter på varje sida i rikligt med smör, klart!

Servera med kokt eller pressad potatis, remouladsås, citron och ärtor.