HALLOUMI- OCH MOROTSBIFFAR
MED MYNTASPETSAD TZATZIKI

Superenkla och supergoda biffar serverade med en fräsch tzatziki spetsad med frisk mynta.
Vill någon i sällskapet absolut äta kött passar det utmärka att servera ett par korvar till. Urgott!

INGREDIENSER

4 port

Biffar:

  • 3 ganska stora morötter morot
  • 1 paket halloumi 200 g
  • 2 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja att steka i

Myntatzatziki:

  • 1/2 gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 dl mynta, fint strimlad
  • salt
  • svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med att riva gurkan till tzatzikin och lägg i ett durkslag. Strö över lite salt och ställ åt sidan för att rinna av.

Riv morötter och halloumi på den grova sidan på ett rivjärn och lägg i en skål. Tillsätt chiliflakes efter smak, ägg och ströbröd. Rör om och salta och peppra.

Blanda nu ihop tzatzikin genom att helt enkelt pressa ur saften ur gurkan, riv vitlöken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Forma biffar av halloumi- och morotsröran, det blir 8-9 st, och stek i olja ca 3 minuter på varje sida eller tills de känns gyllenbruna och klara.

Servera biffarna tillsammans med den myntaspetsade tzatzikin och en fräsch sallad eller med buljongkokt bulgur som på bilderna. Det ser lite färglöst ut, så en fräsch sallad på gurka tomat och rödlök hade hade platsat fint på tallriken, men det får bli bästa gång.