ÄPPELCHIPS

Dessa fantastiskt vackra äppelchips passar perfekt som fräscha snacks eller som dekoration till äppelkakan,
eller kanske till älgsteken. De är superenkla att göra men tar ett gäng timmar i ugn, men förbereder
du dem i god tid går det utmärkt att spara och förvara dem i en tätt åtslutande burk.

INGREDIENSER

  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 rött, krispigt äpple, typ Royal Gala

GÖR SÅ HÄR 

Koka upp vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull och låt sjuda i ca 1 minut. Ställ åt sidan och låt svalna.

Skiva äpplena supertunt med kniv, men enklast med mandolin, och lägg äppelskivorna i lagen. Låt stå i 30 minuter.

Förbered under tiden en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 100 grader. När äppelskivorna är färdigmarinerade, lägg dem på plåten och låt dem torka i ugnen i minst 3 timmar (ha gärna ugnen lite på glänt). När chipsen är vackra och krispiga är de klara!