STEKT LAX MED
FRÄSCH BULGURSALLAD
OCH GRÄDDFILSSÅS

Supergott, snabbt, nyttigt och enkelt!

INGREDIENSER

4 port.

  • Laxfilé, delad i fyra bitar eller servera hel på fat
  • Citronpeppar
  • Salt
  • 1 mindre gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2/3 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 dl bulgur
  • 3 dl vatten
  • 1 ask fina coctailtomater
  • salladsblad eller färsk spenat
  • några blad färsk basilika
  • nymald svartpeppar
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar

MAJ 5, 2015 

GÖR SÅ HÄR

Jag brukar börja med att röra ihop såsen, så rör helt enkelt ihop gräddfil, sambal oelek, honung och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan svalt.

Gör bulgursalladen genom att finhacka löken och fräs den mjuk i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och bulgur och låt fräsa med någon minut. Tillsätt sen vatten, smula ner buljongtärningen och låt puttra under lock i 15-20 minuter, beroende på vilken typ av bulgur du använder, och rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden som bulguren kokar, putsa laxen ren och krydda med lite salt och citronpeppar så att den är klar för stekning/grillning när bulguren kokat klart.

Skär coctailtomaterna i två eller fyra delar, riv salladsbladen/spenaten och basilikan. Börja steka/grilla laxen och rör ihop tomater, sallad och basilika med bulguren när den puttrat klart och svalnat någotl!

Klart att servera!