SOUVLAKI

Underbart gott med en grekisk touch på sommaren, här i form av souvlakispett på grillen, serverade med massor av goda tillbehör. Grillbordet går ju att variera i all oändlighet, men spetten passar utmärkt att servera tillsammans med melon- och fetaostsallad, en grekisk sallad, bulgursallad och förstås en frisk tzatziki. Men du behöver ju inte ha beslutsångest som jag vilket alltid slutar med att jag lagar allt, utan kan välja ut ett par tillbehör helt enkelt.

INGREDIENSER

600 g fläskfilé eller lamm

Marinad:

  • ½ dl olivolja
  • ½ pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk oregano
  • ½ dl torrt vitt vin

GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Putsa köttet fint och skär i 2 cm stora kuber. Lägg köttet i marinad och låt helst marinera över natten, men minst i ett par timmar. Lägg på grillen och servera med fräscha tillbehör. Grillmagi!