PIZZA MED KANTARELLER OCH VÄSTERBOTTENOST TOPPAD MED PEPPARROTSCREME OCH LINGON
En underbar pizza bianco med kantareller och västerbottenost, toppad med pepparrotscreme och lingon.
Vill du addera kött till så passar renskav utmärkt. Toppen att servera som förrättssnittar och
tror faktiskt att den om inte annat kan kvala in som den vackraste höstpizzan någonsin!
Vill du addera kött till så passar renskav utmärkt. Toppen att servera som förrättssnittar och
tror faktiskt att den om inte annat kan kvala in som den vackraste höstpizzan någonsin!

INGREDIENSER
2 pizzor
Pizzabotten, gör egen eller köp färdig. Om du köper färdig, köp den färdigbakade från bröddisken.
Fyllning:
2 små nävar förvällda kantareller eller ca 500 g färska
3-4 dl riven västerbottenost
2 dl creme fraiche
rejäl klick smör till stekning av svampen
Lingon, ca 150 g
Timjan, ett par färska kvistar till topping
Pepparrotscreme:
1 dl creme fraiche
2 msk färskriven pepparrot
några droppar honung
salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 250 grader. Placera pizzabottnarna på två bakplåtstäckta plåtar. Stek de förvällda kantarellerna ganska hårt i en rejäl klick smör, salta och peppra. Bred på ett fint lager av creme fraiche och strö sedan över ett rikligt lager av västerbottenost på bottnarna. Strö över de smörstekta kantarellerna och sätt in i ugnen i 5-7 minuter, eller längre beroende på vilken botten du har valt.
Slica upp pizzan i lagom slicar beroende på hur du vill servera den, som förrättssnittar eller som en egen hel pizza. Toppa med pepparrotscreme och avsluta med lingon och några vackra blad timjan.
Servera och njut!!