GRILLSPETT I EN HÄRLIG MARINAD
MED SMAK AV VITLÖK OCH TIMJAN

En härlig marinad som i detta fall användes till biff, men som förstås passar fint även till annat rött kött och kyckling. Köttet ska gärna marineras i minst 3 timmar, men det funkar självklart även om kortare tid, men det blir inte riktigt lika saftigt och smakrikt. Grönsakerna fick ett dopp i en enkel marinad utan så mycket kryddning eftersom det inte får krocka med köttet.
Här serverade med mangosalsa, tomatsalsa, tzatziki och en bulgursallad (se separata recept), fantastiskt gott!

INGREDIENSER

  • Till ca 500 g kött
  • 1 dl god olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk kalvfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • salt & peppar

GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. 

Putsa köttet och skär det i lagom stora bitar, ca 3x3 cm eller hur du gillar att ha dem. Lägg köttet i en påse eller skål och låt gotta ihop sig gärna några timmar.

Varva grönsaker, kött och kanske en smakrik korv på spetten och grilla, klart!