GRILLSPETT I EN HÄRLIG MARINAD
MED SMAK AV VITLÖK OCH TIMJAN
En härlig marinad som i detta fall användes till biff, men som förstås passar fint även till annat rött kött och kyckling. Köttet ska gärna marineras i minst 3 timmar, men det funkar självklart även om kortare tid, men det blir inte riktigt lika saftigt och smakrikt. Grönsakerna fick ett dopp i en enkel marinad utan så mycket kryddning eftersom det inte får krocka med köttet.
Här serverade med mangosalsa, tomatsalsa, tzatziki och en bulgursallad (se separata recept), fantastiskt gott!
INGREDIENSER
- Till ca 500 g kött
- 1 dl god olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk kalvfond
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1/2 kruka färsk timjan
- salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Putsa köttet och skär det i lagom stora bitar, ca 3x3 cm eller hur du gillar att ha dem. Lägg köttet i en påse eller skål och låt gotta ihop sig gärna några timmar.
Varva grönsaker, kött och kanske en smakrik korv på spetten och grilla, klart!