KRÄMIG PASTA MED
KYCKLING OCH BROCCOLI

En enkel och supergod pasta med fylligt krämig sås som får lite sting av vitlök och chili, så gott!

INGREDIENSER

4 portioner 

  • pasta av någon god sort
  • 1 broccoli
  • smör
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 dl grädde (jag föredrar mellangrädde)
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • färsk persilja
  • salt & peppar
  • riven parmesan

GÖR SÅ HÄR

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i smör så de får lite fin färg. Tillsätt chiliflakes, pressa ner vitlöksklyftorna och fräs med kycklingen någon minut. Tillsätt grädde, buljongtärning och hackad pesilja. Låt det koka ihop sig en stund, typ 10 minuter och smaka av med salt & peppar.

Dela broccolin i små buketter och koka i saltat vatten i ca 2 minuter. Viktigt att den inte kokar för länge så den tappar stunsen, hellre lite för kort tid.

Blanda ner broccolin i såsen och rör ihop, toppa med lite med hackad perilja. Klart! Servera med en god pasta och riven parmesan. Gott!