HALLON- OCH VIT CHOKLADPANNACOTTA

Alltså bara så gott!! Hallon går att byta ut mot andra bär,
tex hjortron eller blåbär, 
det viktigaste är att ha några färska kvar till garnering.

INGREDIENSER

Hallonpannacotta:

  • 500 g vispgrädde
  • 260 g hallonpuré
  • 60 g strösocker
  • 20 g citronsaft
  • 4 st gelatinblad

Vit chokladpannacotta:

  • 500 g vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 250 g vit choklad
  • 2 st gelatinblad

GÖR SÅ HÄR

Börja med hallonpannacottan:

Koka upp grädde, hallonpuré (mixade hallon), socker och citronsaft. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten enligt förpackningens instruktioner och blanda sen ner dem i gräddkoket. Häll upp det fina koket i glas/skålar (gärna genomskinliga så att du kan se skillnaden på pannacottorna) ca 2-3 cm och ställ in i kylen.

Då kör vi vit chokladpannacotta:

Skär upp vaniljstången och koka upp den tillsammans med grädden. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Sila sen den varma grädden över den vita chokladen och rör ned de blötlagda gelatinbladen. Häll försiktigt den vita chokladpannacottan över den kylda, stelnade hallonpannacottan och ställ in i kylen igen. Låt stelna. Klart!

Garnera med bär och kanske ett toscaflarn!