PASTA MED ZUCCHINI OCH SHIITAKE

En härligt krämig, len pastarätt som går att kombinera med en god köttbit eller lax, eller helt enkelt äta den vegetarisk.
I detta fall serverades den tillsammans med stekt gravad lax, underbart gott!

INGREDIENSER

  • 3 st sharlottenlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 150g shiitakesvamp
  • 1 st zucchini
  • 1 paket mellangrädde
  • En skvätt vitt vin
  • 1 tsk fransk senap (eller mer/mindre efter smak)
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes
  • Färsk basilika
  • En god pasta
  • Parmesan

MAJ 22, 2016  

GÖR SÅ HÄR

Fräs sharlottenlök, vitlök och shiitake i en rejäl klick smör, och låt allt fräsa ihop och bli mjukt utan att bli bränt. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Blanda ihop och häll på en skvätt vitt vin och låt puttra ihop någon minut. Häll på grädden och smaka av med kryddor och senap efter smak. Låt allt puttra ihop en stund och rör ner den färska basilikan. Hyvla under tiden zucchinin med en osthyvel eller mandolin, och när allt börjar bli klart, doppa den i kokande vatten, det räcker med typ 10 sekunder, och låt sedan rinna av.

Blanda ner en kokad god pastasort i den krämiga såsen och toppa med zucchini, basilikablad och parmesan. Här serverat tillsammans  med brynt gravad lax och en tomat- och mozzarellasallad. Klart!