CHÈVREPIZZA MED PÄRON,
VALNÖTTER & HONUNG

En ljuvligt god pizza med en magisk kombination av sött, salt och krispighet. Passar toppen att servera
som snitt till fördrinken, som huvudrättspizza eller kanske som en njutbar efterrättsslice. Makalöst gott!

INGREDIENSER

Till 2 pizzor

  • Pizzabottnar, egengjorda eller köpta
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk honung
  • en liten påse färsk spenat (går att hoppa över)
  • 1 stor eller 2 små klyftor vitlök (går att hoppa över)
  • 200 g valnötter
  • 400 g chèvre
  • 1 päron
  • lite extra honung att ringla över
  • salt och peppar
  • lite olja till fräs
  • en kvist färsk rosmarin till dekoration

GÖR SÅ HÄR

Börja med att riva eller hacka vitlöken fint och fräs tillsammans med spenaten i lite olja i en panna, salta och peppra. Ställ åt sidan och rosta sedan valnötterna försiktigt i en torr stekpanna.

Blanda mascarpone och honung i en skål och bred ut på pizzabottnarna. Fördela spenatfräset över, skär chèvren i tunna skivor och lägg på pizzorna. Skiva päronet tunt och lägg lite vackert på. Grädda enligt pizzainstruktioner på bottnarna eller i ca 10 minuter på hög värme tills pizzan ser klar ut. Toppa med valnötter och ringla lite extra honung över. Garnera gärna med lite färsk rosmarin så blir den sådär extra vacker. 

Gott som tusan att servera tillsammans med min pizzasallad och den magiska vitlökssåsen.

Slica upp, servera och njut!